Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 
   Δραστηριότητες
 

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Τα Αρχεία Ν. Ροδόπης έχουν αναπτύξει δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς - επιμορφωτικούς σκοπούς σε συνεργασία με φορείς της πρωτοβάθμιαας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:

1. Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα Αρχεία Ν. Ροδόπης σε συνδυασμό με τις επισκέψεις μαθητών, όπου οι μαθητές ξεναγούνται στους χώρους των αρχείων, έχουν συγκροτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια μέσα από τα οποία οι μαθητές μαθαίνουν διασκεδάζοντας την ιστορία της πόλης.

1. Φτιάξε τη δική σου Ιστορία τον δικό σου κόσμο, τα παιδιά καλούνται να γράφουν και να σχολιάσουν πάνω σε μια φωτογραφία.

2. Σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ωδείου Κομοτηνής, τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με έμπνευση μια φωτογραφία.

2. Άσκηση Φοιτητών

Τα ΓΑΚ Ροδόπης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, δέχονται κάθε χρόνο φοιτητές για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. Συγκεκριμένα το 2012 η Υπηρεσία υποδέχθηκε για πρώτη φορά σπουδάστρια του Τμήματος Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά την περίοδο 2012 - 2013, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν κατά ομάδες πρακτική εργασία στα Γ.Α.Κ. Ροδόπης. Οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με το αρχειακό υλικό και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια στηνΥπηρεσία συμμετέχοντας στην ταξινόμηση του αρχειακού υλικού.

3. Υποστήριξη εργασιών

Τα ΓΑΚ Ροδόπης διαθέουν αρχειακό υλικό σε ομάδες εργασίας μαθητών, καθώς και σε φοιτητές για την εκπόνηση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών καθώς και διδακτορικών διατριβών.

4. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, ηλικίας από 5 έως 13 ετών, επισκέφτηκαν τα Γ.Α.Κ. Ροδόπης 2, 5 και 6 Μαΐου και ζωγράφισαν την Κομοτηνή και την εξοχή της Ροδόπης εμπνευσμένοι από αρχειακά τεκμήρια, όπως φωτογραφίες, κατάστιχα κ.ά. Οι μικροί καλλιτέχνες ξεναγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα Γ.Α.Κ. Ροδόπης, περιεργάστηκαν γραφομηχανές και πολύγραφους και ήρθαν σε επαφή με έγγραφα, οπτικοακουστικά αρχεία, χάρτες της πόλης κ.ά.

πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εκθέσεις τεκμηρίων
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Ποικίλες εκδηλώσεις
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 
To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)